Karadeniz'de palamut bereketi

Karadeniz'de göç yolunda olduğu belirtilen palamutlar, balıkçıların yüzünü güldürdü.Kastamonu'nun Abana ilçesinde denize açılan balıkçılar, bol miktarda palamut avlayarak kıyıya döndü. Palamudun tane fiyatı, tezgahlarda 1 liraya kadar düştü.Balıkçı Mustaf

Karadeniz'de palamut bereketi

Karadeniz'de göç yolunda olduğu belirtilen palamutlar, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Kastamonu'nun Abana ilçesinde denize açılan balıkçılar, bol miktarda palamut avlayarak kıyıya döndü. Palamudun tane fiyatı, tezgahlarda 1 liraya kadar düştü.

Balıkçı Mustafa Acar,  muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in serin sularına bıraktıkları ağların sezonun son palamutlarıyla şenlendiğini söyledi.

Palamudun artık Karadeniz'deki yolcuğunu tamamladığını belirten Acar, "İstanbul Boğazı'na doğru göçen palamutlar, kıyılarımızda bol miktarda görüldü. Hemen her balıkçı arkadaşımız bin ila 2 bin 500 palamut avladı. Son palamutlar, balıkçıya piyango gibi vurdu" dedi.

Balıkçı Namık Çay da bolluğun birkaç gün daha süreceğini tahmin ettiklerini, bereketli bir sezon geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 

Çay, Karadeniz'de iki haftaya kadar palamut sezonunun kapacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler