Karadeniz'de nükleer santral yarışı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santral işini Japonya'nın aldığı haberleriyle ilgili, "Bu yarış hala devam ediyor" dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japon Nikkei Gazetesi'nde ''Japon ve Fransız şirketlerinin Sinop'u

Karadeniz'de nükleer santral yarışı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santral işini Japonya'nın aldığı haberleriyle ilgili, "Bu yarış hala devam ediyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japon Nikkei Gazetesi'nde ''Japon ve Fransız şirketlerinin Sinop'u kazandığı'' şeklinde çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Bakan Yıldız, şunları söyledi: ''Japon basınında çıkan haberler çok erken, bu yarış hala devam ediyor. Sinop'a nükleer santral yapımı için Çin, Japonya, Güney Kore ve Kanada olmak üzere 4 ülke ile müzakere yapıyorduk.
 
Biz nükleer santral projelerine Hazine garantisi vermiyoruz. Kanada bunu kabul edememiş ve yarıştan kopmuştu. Yeni bir gelişme olarak; Güney Kore de Hazine garantisi ve sermaye yapısıyla ilgili bazı sıkıntılardan bahsetti, biz de 'bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz' dedik.
 
Taviz veremeyeceğimiz 5 başlığı Güney Kore de geçemedi. Sonuç olarak Güney Kore de bu yarıştan koptu. Şu anda Çin ve Japonya ile çok yoğun görüşmelerimiz devam ediyor ve sona yaklaşıyoruz.' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler