Karadeniz'de nükleer Santral..

Türkiye, Mersin'e yapacağı ilk nükleer santral için Rusya ile anlaşırken, Sinop santrali için Japonya, Güney Kore, Kanada ve Çin ile müzakerelere başlamıştı.Müzakereler sonuçlandı ve karar verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop nükl

Karadeniz'de nükleer Santral..

Türkiye, Mersin'e yapacağı ilk nükleer santral için Rusya ile anlaşırken, Sinop santrali için Japonya, Güney Kore, Kanada ve Çin ile müzakerelere başlamıştı.

Müzakereler sonuçlandı ve karar verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop nükleer santralinin Japon-Fransız konsorsiyum tarafından yapılacağını ve santralde kamunun da pay sahibi olacağını söyledi.
 
Japon Başbakanı Shinzo Abe'nin yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında hükümetlerarası anlaşma, Ankara'da saat 17.30'da düzenlenecek olan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda imzalanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel