Karadeniz'de ilk kiviler pazara indi

Karadenizli üreticiler, 5 Kasım'da hasadına başladıkları kiviyi pazara indirdi.Ordu'da kivilerini toplayan üreticiler, tonlarca ürününü pazara indirerek il dışından gelen tüccarlara sattı.Sattığı ürünün parasını da peşin alan üreticiler, fındıktan sonra k

Karadeniz'de ilk kiviler pazara indi

Karadenizli üreticiler, 5 Kasım'da hasadına başladıkları kiviyi pazara indirdi.

Ordu'da kivilerini toplayan üreticiler, tonlarca ürününü pazara indirerek il dışından gelen tüccarlara sattı.

Sattığı ürünün parasını da peşin alan üreticiler, fındıktan sonra kividen de para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 tonun üzerinde ürünün pazara indirildiğini anlattı.

Uzunlar, 5 Kasım'da kivi hasadına başlandığını anımsatarak, "Kivi, fındıktan sonra en çok para kazandıran tarım ürünlerinin başında geliyor. Bir kaç gündür ürününü toplayan üreticilerimiz kiviyi pazara indirdi. Sezonun ilk kivileri pazara inmeye başladı, il dışından gelen tüccarlar peşin para ödeyerek ürünlerimizi satın alıyor" diye konuştu.

 Üreticilerin daha önce belirlenen fiyatlardan kivilerini sattığını dile getiren Uzunlar, kivinin üreticilere ciddi bir gelir kazandıracağını kaydetti.

Uzunlar, bunun da bölgeye sıcak para girmesi anlamına geldiğini anlatarak, "Bu paradan hem üreticilerimiz faydalanacak hem de esnafımız. Onun için biz kivinin üretimini önemsiyoruz. Halen ülkemizde kivi üretiminde ciddi açıklar söz konusu. Bu açığın üreticilerimiz tarafından kısa sürede kapatılacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Uzunlar, aroma yönünden Türkiye'nin en iyi kivisinin Ordu'da üretildiğini, bu nedenle tüccarların ilk tercihinin Ordu kivisi olduğunu söyledi.

Öte yandan, Mersin'den Ordu'ya gelen tüccarlar birinci sınıf kivi dedikleri 80 gram ve üzeri ürünlerin kilogramını 2 lira 80 kuruştan, ikinci sınıf kivileri ise 1 lira 70 kuruştan satın alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler