Karadeniz'de hamsi balıkçıların yüzünü güldürmedi

Karadeniz'de bu sezon hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hamsinin çok az avlandığından yakınan balıkçılar, hamside umduğunu bulamadı.Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, Karadeniz'de balık avının en

Karadeniz'de hamsi balıkçıların yüzünü güldürmedi

Karadeniz'de bu sezon hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hamsinin çok az avlandığından yakınan balıkçılar, hamside umduğunu bulamadı.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, Karadeniz'de balık avının en önemli bölümünü hamsinin oluşturduğunu söyledi.

Bu sezon balıkçıların hamsi azlığından yakındığını belirten Mutlu, "Karadeniz'de yeterince hamsi olmaması özellikle mevsimsel faktörlere bağlı. Aralık ayında olmamıza rağmen hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Hamsi de soğuk suyu ve havayı seven balık türü olduğu için bu durumdan etkileniyor" dedi.

Mutlu, hamsi avında balıkçı tezgahlarının neredeyse boş kaldığını dile getirerek, hamsinin az olmasından dolayı fiyatın arttığını, satıcının da alıcının da durumdan memnun olmadığını kaydetti.

Karadeniz'de hamsi dışında ağırlıklı olarak mezgit, istavrit ve palamut da avlandığını ifade eden Mutlu, avlanan balığın boyutunun ve kalitesinin de beklenenden az olduğunu belirtti.

Mutlu, havaların soğumasını beklediklerini anlatarak, "Balıkçılar balığın az olmasından, tüketici de fiyatların yüksek olmasından yakınıyor. Umudumuz havaların soğuyup hamsinin de diğer balık türlerinin de avının artmasıdır. Hamsinin fiyatı 5 ile 10 lira arasında değişiyor. Balıkçı arz ve talebi karşılamak, vatandaş da almakta zorlanıyor. Havaların mevsim normallerinde seyretmesiyle iki taraf da rahatlayacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler