Karadeniz'de esnaf zor durumda

  Trabzon'da tezgahlarında satacak balık bulamadıklarından yakınan balıkçı esnafı, son 20 yılın en verimsiz yaz sezonunu geçirdiklerini belirtirlerken, özellikle mezgitin olmaması kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor.Tezgahlarda az miktarda a

Karadeniz'de esnaf zor durumda

 


 

Trabzon'da tezgahlarında satacak balık bulamadıklarından yakınan balıkçı esnafı, son 20 yılın en verimsiz yaz sezonunu geçirdiklerini belirtirlerken, özellikle mezgitin olmaması kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor.

Tezgahlarda az miktarda avlanan olta istavriti ile kültür balığı bulundurdukularını belirten balıkçı esnaflarından İlhan Özbayrak, özellikle mezgit balığının hemen hemen hiç olmaması yüzünden bazı esnafın kapatmak zorunda kaldığını belirtiyor.

Karadeniz'de özellikle son 3 aydır mezgit balığının neredeyse yok olduğunu belirten Özbayrak, "Yaklaşık son 20 yılın en verimsiz yaz sezonunu geçiriyoruz. Tezgahlarımızda genellikle kültür balığı bulundururken, az miktarda avlanan olta istavrit az biraz umudumuz oldu. Son 3 aydır mezgit yok denecek kadar azaldı. Sadece Trabzon açıklarında değil Sinop gibi Karadeniz'in diğer bölgelerinde de çok az miktarda avlanıyor. Trabzon balık haline günlük gelen mezgit 20-30 kiloyu geçmiyor. Durum böyle oluncada çoğumuz dükkanını kapatmak durumunda kalıyor. Zaten yaz balıkçılığı pek olmadı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel