Karadeniz'de en genç nüfus hangi ilde?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre 15-24 yaş arası nüfus oranlamasında Doğu Karadeniz Bölgesi'nde en genç nüfusun Gümüşhane'de, 60 yaş üstü en yaşlı nüfusun da Artvin'de olduğu ortaya çıktı.Kurumun yayımladığı Adrese Dayalı Nüfu

Karadeniz'de en genç nüfus hangi ilde?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre 15-24 yaş arası nüfus oranlamasında Doğu Karadeniz Bölgesi'nde en genç nüfusun Gümüşhane'de, 60 yaş üstü en yaşlı nüfusun da Artvin'de olduğu ortaya çıktı.

Kurumun yayımladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre 2 milyon 553 bin 647 kişinin yaşadığı Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Gümüşhane illerinin yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 15-24 yaş arası toplam nüfus 415 bin 451 kişi, 60 yaş üstü toplam nüfus ise 419 bin 980 kişi. Buna göre illerin kendi nüfuslarına oranlarına bakıldığında 15-24 yaş grubunda en genç nüfus yüzde 21'lik oranla Gümüşhane'de yer alırken, Gümüşhane'yi yüzde 17 ile Trabzon, yüzde 16 ile Giresun ve Rize, yüzde 15 ile Ordu ve Artvin izledi.

60 yaş üzeri nüfusa bakıldığında ise en yaşlı nüfusun yüzde 19 ile Artvin ve Giresun'da olduğu anlaşıldı. Bu illeri yüzde 17 ile Ordu, yüzde 15 ile Rize, Trabzon ve Gümüşhane izledi.

EN GENÇ MERKEZ, EN YAŞLI ŞİRAN

Gümüşhane'nin ilçeleriyle birlikte değerlendirilmesi halinde ise en genç nüfusun yüzde 28'lik oranla Merkez ilçede, yüzde 18 ile Kelkit ve Köse'de, yüzde 17 ile Kürtün'de, yüzde 16 ile Şiran ve Torul ilçelerinde yaşadığı, en yaşlı nüfusun ise yüzde 22'lik oranla Şiran ilçesinde, yüzde 19 ile Torul, yüzde 18 ile Köse, yüzde 17 ile Kürtün, yüzde 14 ile Kelkit ve yüzde 12 ile Merkez ilçede yaşadığı anlaşıldı.

3 İLÇENİN KADIN SAYISI ERKEK SAYISINDAN FAZLA

Aynı tabloların değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan bir başka veriye göre ise Gümüşhane'de 3 ilçenin kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu ortaya çıktı. Köse ilçesinde 61, Şiran ilçesinde 54 ve Torul ilçesinde 42 kişiyle erkek nüfusunu geçen kadınların toplam il nüfusunda ki oranı ise yüzde 49 seviyesinde. - Gümüşhane

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler