Karadeniz'de çılgın proje!

Gürcistan Karadeniz kıyısında dünyanın en büyük kent projesine start verdi. Türk sınırından 150 kilometre uzaklıkta bulunan Anaklia bölgesine kurulacak olan "Anaklia SER" isimli mega kent, 10 kilometre eninde ve 20 kilometre de genişliğinde olacak. Devlet

Karadeniz'de çılgın proje!

Gürcistan Karadeniz kıyısında dünyanın en büyük kent projesine start verdi. Türk sınırından 150 kilometre uzaklıkta bulunan Anaklia bölgesine kurulacak olan "Anaklia SER" isimli mega kent, 10 kilometre eninde ve 20 kilometre de genişliğinde olacak. Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin talimatıyla inşaatına başlanan kentin kıyılarına turizm amaçlı 10 tane 5 yıldızlı lüks otel ve golf sahaları inşa edilecek. Karadeniz kıyısında dev bir limana da sahip olacak 500 bin kişilik kentin finans merkezinde yüzlerce gökdelen yükselecek. Diğer bölümlerde ise ekolojik oturma alanları, parklar, hayvanat bahçeleri, üretim tesisleri bulunacak. İstanbul, Moskova, Atina, Kahire, Kudüs gibi iki saat mesafede bulunan kentlerden ekonomik bir halka kurmayı hedefleyen kentin yanıbaşında uluslararası bir havalimanı bulunacak.

10 yılda tamamlanması beklenen Anaklia SER, başkent Tiflis'ten sonra Gürcüstan'ın en büyük ikinci kenti olacak. En modern ekonomik olanaklarla donatılacak kentin Trans-Kafkas bölgesinin finans ve iş merkezi olması hedefleniyor. Gürcü basınına göre özellikle Azeri yatırımcılar kentin yaratılmasına büyük önem veriyor. Gürcistan'da inşaat sektöründe söz sahibi olan Türk inşaat firmalarının da kentin yapımından büyük pay alabileceği konuşuluyor.

 

Anaklia SER, Canberra, Brasilia ve Astana'dan sonra sıfırdan kurulan üçüncü kent olacak. Kentin inşaası için Avrupalı ve Asyalı yatırımcılarla görüşmelere başlayan Gürcistan aynı zamanda yurt dışında iş yapan Gürcü iş adamlarıyla da tek tek temasa geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel