Karadeniz'de az çıkan balık fiyatları yükseltti

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Aycı, Karadeniz'de balık avının azlığının fiyatları yükselttiğini söyledi.  Aycı, yaptığı açıklamada, denizlerde balık sezonunun 1 Eylül'de balık sezonun açıldığını anımsattı.  Karadeniz'de balık avının yeterli

Karadeniz'de az çıkan balık fiyatları yükseltti
Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Aycı, Karadeniz'de balık avının azlığının fiyatları yükselttiğini söyledi. 
 
Aycı, yaptığı açıklamada, denizlerde balık sezonunun 1 Eylül'de balık sezonun açıldığını anımsattı. 
 
Karadeniz'de balık avının yeterli düzeyde gerçekleşmediğini, bunun da fiyatların yüksek seviyelerde seyretmesine yol açtığını kaydeden Aycı,"Normalde sezonun bu dönemlerinde tezgahlar balıklarla dolar taşardı. Bu sezon öyle değil.  Karadeniz'de şuanda balık yok denecek kadar az. Bu da fiyatlara olumsuz yansıyor. Süreç bu şekilde devam ederse fiyatlar daha da yükselir. Karadenizli bu sezon yüksek fiyatlar nedeniyle balığa hasret kalacak gibi görünüyor" dedi.
 
Giresun'da balıkçı manav ve tezgahlarında palamutun tanesi 10-15 lira, istavritin kilogramı 8-10 lira, mezgitin kilogramı 25 lira ve barbunun kilogramı da 15 liradan alıcı buluyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel