Karadeniz vahşice kirleniyor!

Samsun’da bulunan Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, Karadeniz’deki balık türlerinin giderek tükendiğine dikkat çekti. Üçüncüoğlu, “Karadeniz’deki kirlilik aslında Türkiye’nin en büyük çevresel sorunlarının b

Karadeniz vahşice kirleniyor!

Samsun’da bulunan Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, Karadeniz’deki balık türlerinin giderek tükendiğine dikkat çekti. Üçüncüoğlu, “Karadeniz’deki kirlilik aslında Türkiye’nin en büyük çevresel sorunlarının başında geliyor” dedi.

 

TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, Karadeniz’de yaşanan kirliliğin çok ciddi boyutlara geldiğini belirterek mutlaka önlem alınması gerektiğini söyledi. Üçüncüoğlu, balık türlerinin giderek tükendiğini, canlı yaşam seviyesinin de 150 metreden 80 metreye kadar düştüğüne dikkat çekti. Üçüncüoğlu, “Karadeniz aslında Türkiye’nin en büyük çevresel sorununun başında geliyor. Tüm orta Avrupa ve Rusya’nın atıkları Karadeniz’e akıyor. Çok hızlı kirleniyor. Şuan gelinen noktada ise adeta can çekişiyor. Kirlilik sorunun çözmenin tek yolu, Karadeniz’e dökülen akarsuların bulunduğu tüm ülkelerin hep birlikte hareket etmesidir. Yaşanan bu vahşice kirlenmenin mutlaka durdurulması gerekiyor” diye konuştu.

 

Üçüncüoğlu, Karadeniz’e yaşanan kirliliğin Türkiye’nin hatta dünyanın öncelikli gündemi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Üçüncüoğlu, “Eğer bugün gerekli adımlar atılmazsa, yarın çok geç olabilir. Gidişat bu yönde. Biz de dernek olarak yaptığımız çalışmalarda önceliğimizi Karadeniz’e verdik. Bu noktada bu yıl içerisinde açılışını yaptığımız Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezimiz'de yapılacak olan çalışmalar çok önemli. Amacımız Karadeniz’deki kirliliği sürekli takip etmek ve sorunların giderilmesi için çözüm yolları geliştirmek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel