Karadeniz uçağındaki sesler

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Bangkok’a seferini yapmaya hazırlanan ‘Karadeniz’ adlı Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağının, geçtiğimiz Cuma kargo bölümünde verilen yangın ikazı ile yaşanan panik sonrası pilot ile kule arasındaki konuşmalar ortaya çı

Karadeniz uçağındaki sesler

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Bangkok’a seferini yapmaya hazırlanan ‘Karadeniz’ adlı Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağının, geçtiğimiz Cuma kargo bölümünde verilen yangın ikazı ile yaşanan panik sonrası pilot ile kule arasındaki konuşmalar ortaya çıktı. İkaz sonrası yolcular ‘slide’ olarak adlandırılan patlatılan şişme kaydırak sisteminden kayarak tahliye edilmiş ve yolculardan yaralananlar olmuştu

Konuşmalarda, pist başında kalkışa hazırlanan THY uçağının kargo bölümünden yangın ikazı alan kaptan pilot durumu kuleye bildiriyor. Yangın ikazının ardından uçakta bulunan yolcuları Evacaution (tahliye) edeceğini bildiren kaptan pilot ‘slide’ ların patlatıldığını söylüyor. Yolcu tahliyesinin başladığını ve yangın araçlarının derhal pist başına yönlendirilmesini isteyen kokpit ekibi, kalkış yapacak diğer uçakların ise olası bir yangın nedeniyle 17 sol pistine yaklaştırılmaması konusunda kuleyi uyarıyor.

Pilot ile kule konuşmalarının ardından Sefaköy-Florya yönündeki 17-35 pisti yaklaşık bir saat 30 dakika hava trafiğine kapatılmış uçak teknik bakım için hangara çekilmişti. İlk yapılan incelemelerde, kargo bölümünde bir yangın tespiti yapılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler