Karadeniz Türküleri Çoksesli Korosu üyelerini bekliyor!

Kemençe ve tulumun çoksesliliğinden esinlenerek, vokal türlerde farklı çokseslilik yöntemlerinin kullanıldığı bir repertuarı seslendirecek olan koronun en az 100 kişiden oluşturulması planlanıyor.Her yaştan ve her kesimden katılmak isteyene açık olan Kara

Karadeniz Türküleri Çoksesli Korosu üyelerini bekliyor!

Kemençe ve tulumun çoksesliliğinden esinlenerek, vokal türlerde farklı çokseslilik yöntemlerinin kullanıldığı bir repertuarı seslendirecek olan koronun en az 100 kişiden oluşturulması planlanıyor.

Her yaştan ve her kesimden katılmak isteyene açık olan Karadeniz Türküleri Çoksesli Korosu için yalnızca nota bilme şartı aranıyor.

 Katılım için son başvuru tarihi olan 21 Şubat 2014’e kadar KTÜ Devlet Konservatuarı Sekreterliği’ne telefon veya e-posta yoluyla müracaat edilebilecek.

KTÜ Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Ayşegül ERGENE, Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuncer ÖNDER ve Arş. Gör. Emrah ERGENE başta olmak üzere konservatuar bünyesindeki diğer birçok öğretim elemanının çalıştırılmasına ve gelişimine katkı vereceği Karadeniz Türküleri Çoksesli Korosu’nun yılda en az 1 konser etkinliği düzenlemesi, uluslararası koro festivallerine ve yarışmalarına katılım göstermesi hedefleniyor.

Şef Doç. Dr. Abdullah AKAT, “bölge müziklerinin yoğun duygular barındırması, Karadeniz gibi zaman zaman durgun, zaman zaman hırçın ve bir anda dalgalanabilen coşkun yapısının yarattığı doğallığın işlenebilmesi ve dinleyiciye yansıtılabilmesi için” bu sayıyı planladıklarını ifade ederek şu şekilde devam etti:

“Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin müzik kültürlerine ilişkin olarak günümüzde sürdürülmekte olan karşılaştırmalı çalışmalar önemli sonuçlar vermeye başlamıştır. Buna göre, ülkemizin Doğu Karadeniz Bölgesi ile Kafkasya, Kuzey Karadeniz coğrafyası ve Balkanlar arasındaki müzik etkileşimlerinin tarihsel süreçte önemli ölçüde yaşanmış olduğu görülmektedir.

Bu sonuçlardan biri de geleneksel çokseslilik yapılarının ortaklıkları ve farklılıkları ile ilgilidir. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin karakteristik çalgıları olan kemençe ve tulum gibi çalgıların çoksesli yapıda olmaları, ancak buna rağmen vokal türlerde çoksesliliğin bölgenin önemli bölümünde kullanılmaması yine ilgi çekici bir husustur. dedi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel