Karadeniz Türkiye'nin en pahalı bölgesi

 Doğu Karadeniz Bölgesi’nin giyim ve ayakkabı sektöründe Türkiye’nin en pahalı bölgesi olduğu belirtildi.  Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan bilgilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Türkiye’nin en pahalı 6. Bölgesi olduğu öğrenildi. 26 bölge

Karadeniz Türkiye'nin en pahalı bölgesi
 Doğu Karadeniz Bölgesi’nin giyim ve ayakkabı sektöründe Türkiye’nin en pahalı bölgesi olduğu belirtildi. 
 
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan bilgilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Türkiye’nin en pahalı 6. Bölgesi olduğu öğrenildi. 26 bölge içinde Türkiye’nin en pahalı bölgesi İstanbul olduğu bildirilirken, bu bölgeleri Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Düzce, bölgeleri izliyor. Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane olarak ifade edilen Doğu Karadeniz bölgesi ise Türkiye’nin en pahalı 6. Bölgesi. Doğu Karadeniz’de genel fiyatların Türkiye ortalamasına göre yüzde 3,1 daha yüksek olduğu bildirildi.
 
Ana harcama grupları düzeyinde yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de Giyim ve Ayakkabının en pahalı olduğu bölge Doğu Karadeniz olduğu öğrenildi.
Giyim ve Ayakkabı fiyatlarının Türkiye ortalamasından yüzde 7,4 daha yukarıda iken, 2008 yılında ise Giyim ve ayakkabı fiyatlarına göre Doğu Karadeniz bölgesi Türkiye’nin en pahalı 8. Bölgesi olmuştu.
 
Temel ihtiyaç maddelerini içine alan gıda ve alkolsüz içecekler grubunda Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye’nin en pahalı 3. Bölgesi olurken, bölgede gıda fiyatları Türkiye ortalamasının Yüzde 6,6 üzerinde olduğu bildirildi. 2008 yılında ise Gıda fiyatları açısından Doğu Karadeniz harcamaları Türkiye ortalamasının yüzde 1,3 oranında altında bulunuyordu. Araştırma sonuçlarına göre, konut harcamalarında Doğu Karadeniz Türkiye ortalamasından sadece yüzde 0,7 daha pahalı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler