Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, (İngilizce: Karadeniz Technical University, kısaca KTU) Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının verdiği teklifin, TBMM'de 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile kurulmuştur. Tr

Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, (İngilizce: Karadeniz Technical University, kısaca KTU) Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının verdiği teklifin, TBMM'de 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile kurulmuştur.
 
Trabzon'da bulunan üniversitenin açılışı 20 Mayıs 1955 tarihinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından yapılmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan, kuruluş tarihi itibariyle Türkiye'nin en eski 4. üniversitesidir.Kuruluşundan yaklaşık sekiz yıl sonra, 19 Eylül 1963 tarihinde, 336 sayılı kanunla Rektörlük ve Fakülte kadroları verilerek Temel Bilimler, İnşaat-Mimarlık, Makine-Elektrik ve Orman Fakülteleri kurulmuştur. Üniversitenin mühendislik fakültesi ve bazı bölümlerinde eğitim dili %30 oranında ingilizcedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel