Karadeniz Sahil Yolu yine çöktü

Artvin’in Hopa İlçesi’ne bağlı Kemalpaşa Beldesi’nde denizin taşması sonucu Karadeniz Sahil Yolu’nda önceki gün çökme meydana geldi. Çökmenin ardından ortaya ürküten bir manzara çıktı.Üç gün önce Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan Fırtına sonucu Karad

Karadeniz Sahil Yolu yine çöktü

Artvin’in Hopa İlçesi’ne bağlı Kemalpaşa Beldesi’nde denizin taşması sonucu Karadeniz Sahil Yolu’nda önceki gün çökme meydana geldi. Çökmenin ardından ortaya ürküten bir manzara çıktı.

Üç gün önce Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan Fırtına sonucu Karadeniz’de taşma meydana geldi. Yer yer 6 metreyi bulan dalgalar Artvin’in Hopa İlçesi’ne bağlı Kemalpaşa Beldesi’nde Karadeniz Sahil Yolu’nun Sarp Sınır Kapısı’na 500 metre kala mesafesinde çökmeye neden oldu.

Şiddetli dalgalar taş duvarın altını oyunca duvarla birlikte karayolunun 60 metre uzunluğundaki bir kısmı tamamen çökerek kullanılmayacak hale geldi. Çökmenin ardından ortaya ürküten bir manzara çıktı.

Yaklaşık 40 santimetre kalınlığındaki asfalt kağıt gibi parçalara ayrıldı. Karayolları ekipleri çökmenin yaşandığı bölgede inceleme çalışmalarına başladı.

Sarp Köyü sakinleri yaptıkları açıklamada, ayrı yerde daha öncede benzer çökmelerin meydana geldiğini belirterek yolda yapım hataları olduğunu ileri sürdüler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hopa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gül, Karadeniz her taştığında Hopa halkının yüreğinin ağızlarına geldiğini belirterek “Bu çöküntü üç gün önce denizin kabarması ile meydana geldi. Karadeniz her kabardığında buradaki insanların yüreği ağzına geliyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun ne kadar ucuz ve iyi yapıldığı söylense de denizin gücüne dayanabilecek bir yapı değildir. Yapım hataları da vardır. Görüldüğü gibi taş duvarın üzerine yol yapılmıştır. Dalgaların taş duvarın altını oyması ile çökme meydana gelmiştir. Zaman zaman dalgaların getirdiği taşlar Hopa içerisinde ki Karayolunun bir şeridini de trafiğe kapatabiliyor. Yolun uygun rakamlara yapıldığı, dağlardan yapılması halinde maliyetin daha yüksek olacağı iddialarına katılmıyorum. Bunun bakımı, onarımı ve her tahribattan sonraki çalışmaların daha maliyetli olduğunu düşünüyorum” dedi.artvin_cokmee.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel