Karadeniz mutfağı yarışıyor!

eçiören Belediyesi ve KAR-DER işbirliği ile düzenlenen 2. Yöresel Yemek Yarışması, renkli ve çekişmeli geçti. Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguld

Karadeniz mutfağı yarışıyor!

eçiören Belediyesi ve KAR-DER işbirliği ile düzenlenen 2. Yöresel Yemek Yarışması, renkli ve çekişmeli geçti. 


Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak ili dernek ve federasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilen şölene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Karadeniz'in tatlarını Keçiören'e taşıyan yarışmacıların hazırladıkları yemekleri Başkent Aşçılar Federasyonu'ndan oluşan jüri üyeleri değerlendirdi. Değerlendirmeler sonunda yemek yarışmasının galipleri şu şekilde sıralandı:


“Ana Yemek Kategorisi: 1. Hikmet Yamaç-Lahana Sarması, 2. Nuriye Akcan -Ekşili Pilav, 3. Şenel Dağaşan –Yırtma.


Hamur İşi Kategorisi: 1. Nadide Yazıcı-Banduma, 2. Gönül Kök -Mısır Ekmeği, 3. Esra Oker

- Sinop Mantısı.
Tatlı Kategorisi: 1. Behice Keleş- Gazete Baklavası, 2. Ayten Demirci- Hemşin Helvası, 3. Meral Bayram- Hasıda.”


Yarışma sonunda her kategorinin birincisine tam, ikincisine yarım, üçüncüsüne çeyrek altın hediye edildi.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kaybolmaya yüz tutan kültürel zenginliklerimizi uşaktan kuşağa aktararak canlı kalmasını sağlamanın gerekliliğine değinerek, "Mutfak kültürümüz büyük bir medeniyetin taşıyıcısı olduğumuza işarettir. Tarihi ve kültürel miraslarımızı koruyarak yaşatmak mecburiyetimiz vardır. Bu nedenle yöresel Yemek Yarışması'nı önemsiyoruz ve her yıl farklı bir bölge ile buluşarak bu yarışmayı sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel