Karadeniz kaçak işçi kaynıyor

Doğu Karadeniz’de en büyük sorun olarak işsizlik ön plana çıkarken, bölgede şu an büyük bir kaçak işçi furyası yaşanıyor. Çay hasadının yapıldığı şu günlerde Rize’de 10 bin kaçak işçi bulunduğu tahmin ediliyor.Aynı şekilde başta Of olmak üzere, Trabzon’un

Karadeniz kaçak işçi kaynıyor

Doğu Karadeniz’de en büyük sorun olarak işsizlik ön plana çıkarken, bölgede şu an büyük bir kaçak işçi furyası yaşanıyor. Çay hasadının yapıldığı şu günlerde Rize’de 10 bin kaçak işçi bulunduğu tahmin ediliyor.

Aynı şekilde başta Of olmak üzere, Trabzon’un bir çok ilçesinde de kaçak iççilere çay hasadı yaptırılıyor. Bölgedeki kaçak işçi sayının en az 15 bin olduğu tahmin ediliyor.
 
DÖVİZ KAYBI YAŞANIYOR
 
Bölgede yerli işçi bulunamadığı için kaçak işçiler bu denli rağbet görürken, günde 70 ila 80 TL arasında değişen ücretlerle çay hasadı yapıyorlar. Kaçak işçilerin çoğunluğunu Gürcüler oluştururken, Suriye ve İranlı kaçak işçilerde bölgede iş bulabiliyor. Kaçak işçiler, TL olarak aldıkları yevmiyelerini dolar yapıp ülkelerine götürdükleri için önemli bir döviz kaybı yaşanıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler