Karadeniz insanı öfkesine çare buldu

Karadenizliler yoga gibi bir Uzak Doğu terapi metodu olan taş terapisi ile sakinleşip stresini atıyor. Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ridos Termal ve SPA Tesislerinde bir süredir uygulanan taş terapisi, bölge insanının yanında Arap turistlerin de bir

Karadeniz insanı öfkesine çare buldu

Karadenizliler yoga gibi bir Uzak Doğu terapi metodu olan taş terapisi ile sakinleşip stresini atıyor. Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ridos Termal ve SPA Tesislerinde bir süredir uygulanan taş terapisi, bölge insanının yanında Arap turistlerin de bir hayli ilgisini çekiyor.

Beyinde oluşan zihinsel yorgunluk, sinir ve negatif düşünceleri atmak için taş terapisini tercih eden Karadenizliler, aynı zamanda volkanik taşlar ve yoğun mineralli termal suyun birleşimi ile ortaya çıkan şifa ile eklem ve bel ağrılarına da çare buluyor.

Taş terapisti Emre Başak, özellikle Doğu Karadeniz insanının havaların sürekli yağışlı olması ve coğrafyanın diğer zorluklarından dolayı stres altında olduğunu belirterek, “Bu taşların zihinsel rahatsızlıkların yanı sıra bel, sırt ve boyun ağrılarına iyi geldiğini biliyoruz. Bu taşlarımız burada mineral bakımından dünyanın en değerli termal suyu ile birleşiyor. Bu değerli termal suda ısıtılıp mineral yüklenen taşlarımız ile terapilerimizi gerçekleştiriyoruz. Karadeniz insanımızın iklimsel ve coğrafi şartlardan kaynaklanan asabi bir ruh hali var. Taş terapisi derin deri masajı ile birleştiği zaman kullandığımız krem ve yağlar da derinin 2-3 santim altına indiğinden kişide tamamen ruhsal rahatlama, fiziksel rahatlama ve kaslarda gevşeme sağlanıyor. Mutsuz ve asık yüzle bize gelenler, taş terapisinden sonra gülerek ve mutlu bir şekilde buradan ayrılıyor” şeklinde konuştu.

"AĞRILARIM BİTTİ"

İş stresini atmak için haftada iki gün taş terapisi yaptırdığını söyleyen bir kişi, yaptığı açıklamada “Sürekli masa başında çalıştığım için bel ve boyun ağrılarım oluyor. Muhasebe işi ile ilgilendiğimden iş yoğunluğunun beraberinde getirdiği yoğun bir stres yaşıyorum. Taş masajının olumlu etkilerini görüyorum. Haftada iki kez geliyorum. Terapiye başladıktan sonra ağrılarım bitti. Zihinsel olarak rahatlama hissediyorum” dedi.

Taş terapisi yaptıran bir Arap turist ise taş masajı yaptırdıktan sonra fiziksel ve zihinsel olarak rahatlama hissettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler