Karadeniz Dubai'de tanıtıldı!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ‘Arabian Travel Market 2011’ Dubai Fuarı’na katılarak Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm merkezlerinin tanıtımını yaptı.Sadece Ortadoğu değil, tüm dünya ülkelerinin ilgi gösterdiği ‘Arabian Travel Market 2011’ Dubai

Karadeniz Dubai'de tanıtıldı!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ‘Arabian Travel Market 2011’ Dubai Fuarı’na katılarak Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm merkezlerinin tanıtımını yaptı.

Sadece Ortadoğu değil, tüm dünya ülkelerinin ilgi gösterdiği ‘Arabian Travel Market 2011’ Dubai Fuarı’na katılan DOKA, açtığı stantla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin sunumunu yaptı. Her yıl çok sayıda Arap turisti ağırlayan Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarında ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaşan DOKA standında, Doğu Karadeniz Bölgesi’ni tanıtıcı Arapça ve İngilizce hazırlanmış broşür, katalog ve CD dağıtıldı. DOKA standı, 2 binden fazla tur operatörü, seyahat acentesi, turizm şirketi yöneticisi ve bireysel katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Bölgemize gelen Arap turist sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 40 civarında artış gösterdiğini dile getiren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Arap turistler bölgemizi zaten yakından tanıyor. Özellikle son yıllarda bölgemize gelen Arap turist sayısında ciddi bir artış oldu. Bizlerde DOKA olarak Doğu Karadeniz Bölgemizi ziyaret eden Arap turist sayısını daha da artırmayı ve turizm talebini çok daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda ‘Arabian Travel Market 2011’ fuarına katıldık. Fuarda gördüğümüz ilgi ülkemiz ve Doğu Karadeniz Bölgemiz adına bizleri çok mutlu etti” dedi.

Genel Sekreter Kaldırım, yapılan ikili görüşmelerde önümüzdeki süreçte Arap turizm şirketlerine yönelik DOKA tarafından planlanan organizasyon için ön görüşmeler yapıldığını ve önemli sonuçlar alındığını söyledi. Genel Sekreter Kaldırım, ayrıca bu kapsamda önümüzdeki dönemde Arap yatırımcı ve turizm firmalarından oluşan bir heyetinin bölgemizi ziyaretinin planlandığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan 2-5 Mayıs 2011 tarihleri arasında 20 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde düzenlenen fuara 69 ülkeden 2 bin turizm firması ve 57 ulusal turizm organizasyon şirketi katıldı. Turizm fuarı acentelerine yönelik olarak düzenlenen fuarı, 22 bin profesyonel turizm firması ve turizm acentesi temsilcisi ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler