Karadeniz'den NATO testini 6'ya katlayan silah!

Giresun'da milli imkanlarla Karadenizli mühendislerin geliştirdiği MC 28 SA adı verilen tabanca, atış testinde NATO'nun belirlediği kriteri 6 kat aştı.

Karadeniz'den NATO testini 6'ya katlayan silah!

Karadeniz Silah Projesi kapsamında 1994 yılında kurulan ve 2001 yılında özelleştirilen GİRSAN Silah Sanayi, yerli projelerle 40 ülkeye ihracat yapıyor. Burada üretilen silahları Güney Afrika, Malezya, Kolombiya ve Gürcistan gibi ülkelerin güvenlik güçleri de kullanıyor. Firmada Türk mühendislerce geliştirilen MC 28 SA model tabanca da farklı özellikleriyle öne çıkıyor.

GİRSAN Silah Sanayi Fabrika Müdürü Yusuf Nesil, MC 28 SA'nın, özel polimer gövdeli silah olduğunu söyledi.


Çok özel bir tabanca olan MC 28 SA'nın, modern bir silahta olması gereken emniyet sistemlerini içerdiğini ifade eden Nesil, "Silah, birçok sistemde opsiyonel olarak sonradan entegre edilebilmesi yönüyle de dünyada bir ilk. En önemli özelliğinin emniyet mandalının opsiyonel olması" dedi.

Yusuf Nesil, gövde ve şarjör grubu aynı kalmak şartıyla tabancanın 9 milimetreden 40 kalibreye geçiş yapabildiğini belirterek, bu özelliğin de dünyada bir ilk olduğunu kaydetti.

Silahlarda yapılan NATO'nun atış testine değinen Nesil, "Tabancada NATO atış ömür testi 10 bin atımdır. Emniyet Genel Müdürlüğünde bu atış testi 15 bindir ancak biz geliştirdiğimiz ve MC 28 SA adını verdiğimiz tabancamız ile 60 bin testini çok rahatlıkla geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tasarımların devamı gelecektir. Birçok farklı kullanıcının istekleri doğrultusunda farklı versiyonları üzerinde çalışmaktayız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler