Karadeniz Demiryolu hangi ilden geçecek

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, demiryolu konusunda polemiğe girmediklerini, önemli olanın demiryolunun Gümüşhane'den geçmesi olduğunu söyledi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazı

Karadeniz Demiryolu hangi ilden geçecek

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, demiryolu konusunda polemiğe girmediklerini, önemli olanın demiryolunun Gümüşhane'den geçmesi olduğunu söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in demiryolunun 3 güzergahının da Gümüşhane'den geçecek olduğu yönündeki açıklamasının ardından bu yöndeki soruları cevaplandıran Vali Mayda, demiryolunun Gümüşhane'den geçecek olmasını çok önemsediklerini söyledi.
 
Demiryolunun Gümüşhane'den geçeceğini, o yönde hiçbir tereddüt ve endişelerinin olmadığını dile getiren Vali Mayda, "İnşallah güzergah itibarıyla Erzincan'dan itibaren Gümüşhane'den geçecek. Gümüşhane'den sonraki istikamet Giresun olabilir, Trabzon olabilir. Biz o konuda polemiğe girmiyoruz. Önemli olan demiryolunun ilimizden geçmesidir.
 
Zaten ipek yolu güzergahında geleneksel olarak bu Gümüşhane'nin hakkıdır diye düşünüyoruz. Türkiye'de üretilen altının 6'da biri ilimizden çıkıyor. Osmanlı Döneminde de hazinenin 6'da biri Gümüşhane'de basılmıştı. Demiryolunun Gümüşhane'nin doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz. Hükümetimize, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah uzun bir zaman geçmeden devreye girer. Bizde, ülkemizde bundan istifade eder." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel