Karadeniz'de terör alarmı

Vatandaş da terörist avında

Karadeniz'de terör alarmı

Ordu'da meydana gelen ve 3 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından detaylar ortaya çıkıyor.

Dün bölgede terör  örgütünün geçiş yapabileceği ihbarı üzerine askeri birlikler, Mesudiye ilçesinde Topçam Karakolu'nun bulunduğu Güzelce Mahallesi'nde arama faaliyeti başlattı. Bölgede arama faaliyetlerini bugün de sürdüren ekiplere, öğlen yemeği  molası verdikleri sırada ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.  Çıkan çatışma sonucu 3 asker olay yerinde şehit oldu, yaralanan 2 asker ise Ordu  Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Şehit 3 askerin cenazesi Gölköy İlçe Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Yaralanan 2 askerin tedavisi ise Ordu Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.Bu arada saldırının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya’nın yönettiği, jandarma özel harekat ve polis özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda bölgede yaşan vatandaşlarda da ekiplere yardımcı oluyor.  Operasyonunun olduğu bölgeye takviye olarak giden jandarmaya ait bir ’kobra’ zırhlı araç ormanlık alanda yolun dar olması nedeniyle devrildi. Kazada araçtakiler yara almazken, çevredeki vatandaşlar traktörle aracı kurtardı.

VATANDAŞ DA YARDIM EDİYOR 

Bu sırada olay yerine takviye amacıyla gelen kobra tipi zırhlı araç  devrildi. Yaralananın olmadığı kazada araç, iş makinesi ve çekici yardımıyla  kaldırıldı.Bölgeye çok sayıda komando birliği de sevk edildi. Bölge halkı, arazi  taramasında askerlere yardımcı oluyor.


Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, 3 askerin şehit 2 askerin ağır yaralanmasına sebep olan teröristlerin 5 gündür bölgede olduklarını söyledi. Gül yaptığı açıklamada, Çarşamba günü 5 kişilik bir terörist grubun termal kameralar ile görüntüsünün alındığını belirterek, “Ordu Valimiz ve Jandarma komutanımız gerekli tedbirleri aldılar. Söz konusu alanda arama tarama faaliyetleri sürüyordu” dedi.

"Asla barınamayacaklar"
Başkan Gül, teröristlerin birkaç yerden ekmek istediği, birkaç kişiye mıntıka yeri sorduklarını, bu vatandaşların hemen yetkili makamlara bilgi verdiğini belirterek, “Hemen ardından bölgede operasyon başlatıldı. Ancak bilgi kirliliği var. Teröristler jandarma karakolunu bastı deniliyor. Hayır böyle bir şey yok. Sadece intikal halinde olan askere pusu kuruldu. 3 şehit 2 yaralımız var. İnanıyorum ki bu vatan haini çapulcular en kısa zamanda dersi alacaktır. Burayı bir geçiş bölgesi olarak kullanmak istiyorlar. Ama insanlarımız bunlara asla geçit vermiyor. Asla barınamayacaklar, nasıl destek alırsa alsınlar asla barınamayacaklardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel