Karadeniz'de 5 bin köye 5 bin orman

Artvin'de ''5 bin köye 5 bin orman projesi'' kapsamında köylülere zeytin fidanı dağıtıldı.

Karadeniz'de 5 bin köye 5 bin orman

Artvin'de Orman Bölge Müdürlüğünce ''5 bin köye 5 bin orman projesi'' kapsamında köylülere 500 zeytin fidanı dağıtıldı.
Artvin'in Yusufeli ilçesinin Demirkent köyünde düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, bazı daire amirleri ile köylüler katıldı.

Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada,  Artvin’de son 13 yılda gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarıyla 85 köyde 230 bin adet fidanı toprakla buluşturulduğunu belirterek, şu bilgiileri aktardı:

"Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmaları neticesinde il genelinde kestane, ceviz, badem, fıstık çamı, ıhlamur fidanı toprakla buluşturuldu. Böylece orman köylülerimizin yaşam standartlarını ve refah seviyelerini yükseltme amacıyla yapılan çalışmalara bugünde zeytin fidanı dağıtarak devam ediyoruz."  

Ağacın ve ormanın faydasını yediden yetmişe herkesin iyi bildiğini ifade eden Doğanay, "Peygamber efendimizin 'Kıyamet kopuyor olsa da ağaç dikiniz' diye bir hadisi şerif vardır. Bu hadisi hepimiz biliyoruz. Hem bu hadis işaretinde hem de hepimizin faydasına olacak ağaçlandırmaya besmele çekerek başlıyoruz. Bu çalışmada emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Köylülerimize hayırlı, uğurlu ve bol kazançlı günler diliyorum." diye konuştu.

Gurbetoğlu da Yusufeli'nde orjin bir zeytin tütünü tespit ettiklerini işaret ederek, şöyle devam etti:

"Zeytin türünü sayın Bakanımıza arz ettik ve bu zeytin fidanlarını kendi fidanlıklarımızla üretmeye başladık. Böylece geniş alanlarda zeytin ağaçlandırması yapacağız. Bu ağaçlandırma çalışmalarımızla birlikte orman köylülerimizin bol ürün almalarını ve bol kazanç elde etmelerini arzuluyorum." 

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ile protokol tarafından köylülere 500 zeytin fidanı dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler