Karadeniz balıkçıları kara kara düşündürdü

Trabzon Balık Hali’ne bugün itibariyle hiç hamsi gelmezken, son 3 gündür balık haline hamsi gelmemesi balıkçıları kara kara düşündürüyor. Türkiye’nin en önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balıkçılık’ın sahibi Recep Denizer, son 10 yılın en kötü

Karadeniz balıkçıları kara kara düşündürdü

Trabzon Balık Hali’ne bugün itibariyle hiç hamsi gelmezken, son 3 gündür balık haline hamsi gelmemesi balıkçıları kara kara düşündürüyor. Türkiye’nin en önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balıkçılık’ın sahibi Recep Denizer, son 10 yılın en kötü son 3 gününü yaşadıklarını söyledi. Pazartesi gününden bu yana hale hiç hamsi gelmediğini vurgulayan Denizer, hamsinin bu yıl Rusya karasularına erken kaçtığını söyledi.

Denizer, “Hava soğuk olduğu için değil de deniz bozuk olduğu için balık olmadı. Bizim yörede olan hamsi tamamıyla Rus karasularına gitti. Burada kalan hamsi ince hamsi ve onun avlanması yasak. Bu yıl hamsi geç oldu erken bitti. Geçen yıl Eylül aylarında başlamıştı. Kasım ayının ortalarında bitti. Demek ki son yıllardaki görüntü bir buçuk, iyi aylık süre bile değil. Deniz suyu soğuk olsa bizim kendi sularımızda olsa kuyularda yuvalanacak. Ve biz onu uzun sürede avlayacağız. Deniz suyu hep sıcak olduğu için göçünü erken tamamlıyor. Oralara kar yağmış. Deniz suyu sıcaklığı nedeniyle oralarda hamsi daha rahat ediyor” dedi.

Son 2-3 gündür hamsinin yok denilecek kadar az olduğunu kaydeden Denizer, “Hiç denilecek kadar az. Hamsi olmayınca istavrit ortaya çıktı. Son 10 yılın bugün itibariyle son 3 günü tamamıyla hamsi avı hiç yok. Bugün balık haline hiç hamsi gelmedi. Az miktarda istavrit geldi. Tatmin edici değil. İnşallah yeni yılla birlikte hamsi geri döner” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde balık olmadığı için limana demirleyen bir balıkçı teknesinde tayfa olarak çalışan Muharrem Oyuk ise denizde 3 günden beri hamsi olmadığını belirterek az miktarda kıraça avladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler