Karabulut ailesi yeniden doğdu!

TRABZON - Gümüşhane'de böbrek yetmezliği nedeniyle 6 yıldır diyalize giren 12 yaşındaki Semih Karabulut, Ankara'dan gelen haberle büyük sevinç yaşadı. Böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın 3 günü diyalize bağlanan Dumlupınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğren

Karabulut ailesi yeniden doğdu!

TRABZON - Gümüşhane'de böbrek yetmezliği nedeniyle 6 yıldır diyalize giren 12 yaşındaki Semih Karabulut, Ankara'dan gelen haberle büyük sevinç yaşadı.

Böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın 3 günü diyalize bağlanan Dumlupınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Semih Karabulut'un (12) sabah saatlerinde evini arayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkilileri, Ankara'da yaşamını yitiren bir kişinin böbreğinin küçük çocuğa nakil edilebileceği haberini verdi.

Haberi alır almaz mutluluğunu okul arkadaşlarıyla paylaşan Semih Karabulut, annesi Sevinç ve babası Ayhan Karabulut ile birlikte Ankara'ya gitmek üzere Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne ait ambulansla Trabzon Havalimanı'na geldi.

Uçak ambulansa binmeden önce AA muhabirine açıklama yapan Semih Karabulut, yaşadığı sevinç nedeniyle çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Bir an önce nakil yapılarak sağlığına kavuşacağı günleri beklediğini belirten Karubulut, ''Sevincimi arkadaşlarımla paylaştım ve onlar da bana şans dilediler. İnşallah sağlığıma kavuşacağım, çok mutluyum'' dedi.

Oğluyla birlikte Ankara'ya giden anne Sevinç Karubulut ise duygulu anlar yaşadığını, mutluluğunu tarif edemediğini belirtti.

Karabulut, ''6 yıldır oğlumun tedavisi sürüyor. Tek dileğimiz bir an önce sağlığına kavuşması. Bizim gibi sıra bekleyen binlerce insanında bu mutluluğu yaşamasını istiyorum'' diye konuştu.

Bu arada müjdeli haberi alan Karabulut'un yakınları ise aileyi hava limanında yalnız bırakmayarak moral verdi.

Anne ve oğul Karabulut, akrabalarıyla yaptığı mutlu vedalaşmanın ardından böbrek nakli için Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Ankara'ya gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler