Kara: Uygulama Trabzon esnafını vurur

Kanun çerçevesinde ‘tehlikeli’ sınıfına giren berber, kuaför ve kasap gibi küçük iş yerleri, bir hekim ve iş güvenliği uzmanıyla anlaşma yapmak zorunda olacak.5 BİN TL CEZA VARKanuna göre, küçük bir dükkânda kendisi dışında bir işçi çalıştıran esnaf, bu y

Kara: Uygulama Trabzon esnafını vurur

Kanun çerçevesinde ‘tehlikeli’ sınıfına giren berber, kuaför ve kasap gibi küçük iş yerleri, bir hekim ve iş güvenliği uzmanıyla anlaşma yapmak zorunda olacak.

5 BİN TL CEZA VAR

Kanuna göre, küçük bir dükkânda kendisi dışında bir işçi çalıştıran esnaf, bu yasa için bir doktor ve iş güvenliği uzmanıyla anlaşma yapmak durumunda kalacak. Bu anlaşmaları yapmayan iş yerleri yakalandıkları takdirde bir işçi için 5 bin lira ceza ödeyecek.

ESNAF BU YÜKÜ KALDIRAMAZ

Esnafın her çalışan için aylık 390 TL SSK primi ödediğini belirten Trabzon Esnaf Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara “Esnafımız hem prim yükü ile hem de bu uygulama ile sıkıntıya girer, işten çıkarmalar başlar. Primler aşağı çekilsin hiç değilse esnaf külfetten kurtulsun yasa bu haliyle küçük esnafı piyasadan siler, bunun altından kalkamaz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler