Kar uyarısı: Trabzon'a ne zaman gelecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (60 ila 75m/s) fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini açıklad

Kar uyarısı: Trabzon'a ne zaman gelecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (60 ila 75m/s) fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı. Pazartesi gününden itibaren ise Marmara'ya kar geliyor.

Fırtına'nın Marmara'da Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra, Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri), Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Çorum, Amasya ve Tokat) ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Doğu Akdeniz'de yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmasının beklendiğini açıkladı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BATI KARADENİZ'İN BATISI, MARMARA VE KUZEY EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR       

Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısında bulunuldu.
     
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak, 6 ila 8 kuvvetinde (60 ila 75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
     
Tahminlere göre, fırtına Marmara'da 10 Mart Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra, Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

TRABZON'A NE ZAMAN GELECEK?

Hafta başında yurdun batı kesimlerinde etkili olacak yağışlı ve soğuk hava pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz bölgesinde de etkili olacak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri etkisini iyice artıracak olan yağışlı ve soğuk hava dalgası Trabzon'un kıyı kesimlerinde yağmur yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.  

İŞTE ÜLKENİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler