Kar Trabzon'a geri dönüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek ya

Kar Trabzon'a geri dönüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Muş ve Şırnak çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, Güneydoğu bölgelerde güneyli, batı bölgelerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/sa), Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Çok bulutlu ve gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı -2 

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3 

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4 

Adana: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı 12 

Antalya: Çok bulutlu ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 10 

Ordu: Çok bulutlu aralıklı yağmur zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 5 

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 

Trabzon: Çok bulutlu aralıklı yağmur zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2 

Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5 

Diyarbakır: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler