Kanuni’yi bir Mozart bile yapamadık!

Trabzon’da Muhteşem Kanuni etkinlikleri başladı…Kanuni Vakfı tarafından Ortahisar’daki Kanuni evinde başlayan etkinlikler bir hafta boyunca sürecek. Açılış töreninde konuşan Kanuni Vakfı Başkanı Dr Ali Baki, uyarılarda bulundu. Dr Ali Baki Kanuni’nin yete

Kanuni’yi bir Mozart bile yapamadık!

Trabzon’da Muhteşem Kanuni etkinlikleri başladı…

Kanuni Vakfı tarafından Ortahisar’daki Kanuni evinde başlayan etkinlikler bir hafta boyunca sürecek. Açılış töreninde konuşan Kanuni Vakfı Başkanı Dr Ali Baki, uyarılarda bulundu. Dr Ali Baki Kanuni’nin yeteri kadar anlatılamadığına ve Trabzon’un bundan yararlanamadığından yakınarak, “Trabzon bir şehzadeler şehri bir Kanuni Şehri olarak bilinmektedir. Ancak itiraf etmeliyim ki Trabzon’da dünyaya sığmayan devrindeki topraklarda bugün 60 devlet bulunan Kanuni’ye yakışır bir ev sahibi yapamadık. Avusturya’nın Salzburg şehri ünlü Türk marşının bestecisi Mozart sayesinde ayaktadır.

asas.jpg

Trabzon Fatih, Yavuz, Kanuni gibi büyük şahsiyetlerden ne kadar yararlanabildi, bunu takdirlerinize sunuyorum” dedi. Ardından konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Biz yöneticiler görevlerimizi onlara layık onları örnek alarak yapmalıyız” diyerek konuştu. 

kanunis.jpg

Program sonunda etkinliğe katılan vatandaşlara Trabzon’un meşhur Osmanlıdan kalma kilo işi satılan Kalkanoğlu pilavı dağıtıldı.

asaq.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel