Kanuni Bulvarı taçlanacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Trabzon'da yapımı devam eden 23 kilometrelik Kanuni Bulvarı kapsamında, çift tüp şeklinde planlanan 2 kilometre uzunluğundaki tünelin yapımına başlandı.  Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptı

Kanuni Bulvarı taçlanacak!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Trabzon'da yapımı devam eden 23 kilometrelik Kanuni Bulvarı kapsamında, çift tüp şeklinde planlanan 2 kilometre uzunluğundaki tünelin yapımına başlandı. 
 
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı  açıklamada, dünyada artık ülkelerin yanı sıra şehirlerin de yarıştığını, şehirlerin ön plana çıkmasıyla ülkelerin tanındığını belirtti. 
 
Trabzon'u da bu yarışta marka kent yapmak için 2023 vizyonuyla çalıştıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
 
"Trabzon'da belediylecilik görevine başladığımızda vadettiğimiz tüm yatırımları yapabilmenin iftiharı, sevinci içindeyiz. İşte o projelerden biri olan Akyazı Projesi'nin de artık yatırımın başlamasıyla gerçekten toplumumuza, halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin kıvancı içindeyiz. Trabzon 2023 yılında dünyanın en çok tercih edilir, yaşanılır ilk 10 kenti arasında yer alma azmini büyük bir çalışkanlıkla sürdürmektedir." 
 
Göreve geldiklerinde verdikleri vaatlerinden birinin de Kanuni Bulvarı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da Yıldızlı ile Beşirli arasında yapımına başlanan tünel de bizim 2009 yılındaki dev vaatlerimizden birisiydi. Başbakanımız Erdoğan'ın talimatıyla paydaşımız Karayolları Genel Müdürlüğü ve aynı zamanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın tensipleriyle sürdürdüğümüz Kanuni Bulvarı veya halk arasında ikinci tanjant yolu diye tabir edilen bir projemiz vardı. 23 kilometrelik 3 şerit gidiş, 3 geliş olacak şekilde 11 köprülü ve 4 hemzemin kavşaklı güneye açılan dev projenin Yıldızlı-Beşirli arasındaki tünellerinin yapımına başladık" dedi.
 
Tünellerin Akyazı'da yapıcak stad ile bağlantı yollarının da olacağını ve güney çevre yoluyla buluşacağını belirten Gümrükçüoğlu, tünellerin Yıldızlı çıkışında yonca kavşak yapılacağını ifade etti.
 
Gümrükçüoğlu, söz konusu tüneller ve Kanuni Bulvarı'nın tamamlanmasıyla trafikte çok büyük rahatlama yaşanacağını kaydederek, 2 kilometre uzunluğunda olacak tünellerin gidiş geliş olmak üzere çift tüpten oluşacağını bildirdi.
 
Bu tür projelerin kentte hayata geçirilmesinden sevinç duyduklarını anlatan Gümrükçüoğlu,"Yıldızlı-Beşirli arasındaki tünel 2015 yılında bitirilmesi planlanan Akyazı Projesi'nden önce tamamlanacak. Ayrıca tünellerin Yıldızlı çıkışından sonraki Güney Çevre Yoülu'nun Akçakale Darıca'ya kadar olan bölümünün de yatırım programına alınarak 2 yıl içinde bitirilmesini amaçlıyoruz. Böylece Akyazı Stadı'nın hizmete girmesiyle stadın yanından geçen Karadeniz Sahil Yolu da tıkanmamış olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler