Kan donduran cinayet 8 yıl sonra aydınlandı

 Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Kuruçam Köyü’nde oturan 73 yaşındaki Fatma Balcı yaklaşık 8 yıl önce evinde 17 yerinden bıçaklanmış şekilde ölmüş olarak bulundu.  Yapılan tüm araştırmalara rağmen yaşlı kadını öldüren faili meçhul katil bir türlü bulun

Kan donduran cinayet  8 yıl sonra aydınlandı

 

Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Kuruçam Köyü’nde oturan 73 yaşındaki Fatma Balcı yaklaşık 8 yıl önce evinde 17 yerinden bıçaklanmış şekilde ölmüş olarak bulundu.  Yapılan tüm araştırmalara rağmen yaşlı kadını öldüren faili meçhul katil bir türlü bulunamadı. Gecen zaman süresince bir gelişme olmayınca cinayet dosyası rafa kaldırıldı. 
 
OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMADILAR
Yaşamını kaybeden Fadime Balcı’nın yakınları olayın peşini bırakmadılar, Fadime ninenin çocukları ve yakınları yıllar içinde BİMER aracılığı ile Başbakanlığa,  Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına başvurarak katilin bulunması için dilekçe ve yazılar yazdılar. İşin peşini bırakmayan Fadime ninenin yakınları durumu Cumhuriyet savcısına da ileterek katilin bulunması için yardım istediler. 
 
KÖY MERCEK ALTINDA
Aradan 8 yıl geçmesine rağmen faili meçhul cinayeti çözmek için dosyayı raftan indiren Akçaabat Savcılığı ise büyük bir başarıya imza attı. Olay yerinde cinayette kullanıldığı belirlenen bıçakların üzerindeki DNA dan yola çıkan savcılık bütün köyü mercek altına aldı. Yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda , kapısı ve penceresi zorlanmadan girilen evinde  öldürülen  yaşlı kadının  evine temizlik için giden komşusu takibe aldı. Eldeki deliller doğrultusunda temizlikçinin ailesinden kan örnekleri alındı. Alınan kan örneklerinin ardından ise çıkan sonuçlar herkesi şok etti. 
 
TEMİZLİKÇİNİN BABASI ÇIKTI
Olay yerinde bulunan bıçağın üzerindeki DNA ile Fadime ninenin evini temizleyen yan komşusu ve aynı zamanda uzaktan akrabası olan kızın babası Yusuf B.’in DNA’sı tutunca 51 yaşındaki kişi gözaltına alındı. Akçaabat Savcılığında ifadesi alınan Yusuf B. cinayeti işlemediğini kabul etmemesine rağmen çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirdi olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. 
Öte yandan Fadime Balcı’nın köy yerinde durumu iyi olmayan bütün ailelere yardım ettiği ve cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Y.B.’nin oğlunun da okul masraflarını karşıladığı öğrenildi. 
 
ABLAM ÖLÜMÜ HAK ETMEMİŞTİ
Fadime Balcı’nın kardeşi Ali Bakırcı ise, “Yıllardır ablamın katilini bilmiyorduk ancak öğrendik ki katille iç içe yaşıyormuşuz. Benim ablam bu köyde herkese yardım eden biriydi bu şekilde ölümü hak etmemişti. Adalet geçte olsa yerini bulmuştur. Bu konu üzerinde titizce davranarak olayı çözen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
OLAYIN GEÇMİŞİ 
Trabzon'un Akçaabat İlçesi' Kuruçam köyünde yanlız yaşayan ve 73 yaşındaki Fadime Balcı 25 Mayıs 2005 tarihinde saat 21.30 sıralarında eve giren kişinin saldırısına uğradı Yaşlı kadının çığlıkları üzerine eve gelen komşuları yaşlı kadını kanlar içinde buldu. Olay yerinde hayatını kaybeden Fadime Balcı’nın sırtından 17 yerden bıçaklandığı tespit edildi.  Olayla kullanılan bıçak evin içinde bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel