Kamu işbirliği toplantısı Ordu'da yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı" Ordu'da yapıldı.Bilim ve teknoloji Bakanlığı tarafından kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin 26 bölgesinde yapılması planlanan Kamu

Kamu işbirliği toplantısı Ordu'da yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı" Ordu'da yapıldı.

Bilim ve teknoloji Bakanlığı tarafından kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin 26 bölgesinde yapılması planlanan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantıları'nın 17’incisi Ordu TESK Otel toplantı salonunda gerçekleşti.

2023'e 10 Kala, Ar-Ge ve yenilikte Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane", "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu panel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'ın moderatörlüğünde gerçekleşirken, panele konuşmacı olarak, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Yusuf Mengi, Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Nejdet Gürsoy ve Araştırmacı Eda Alemdar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, “Dünyamızın bir gidişatı var. Bu gidişata baktığımız da 1970’li yıllarda ülkelerin birçoğu üniversite, sanayi ve kamu iş birliğinin oluştuğunu görüyoruz. Bunu 50’li yıllara kadar götürenlerde var. Bazı bilim merkezlerinin de bilim ve sanayinin iç içe çalıştığını görüyoruz. Çok küçük çalışmalar ile çok küçük başarılar ile ne kadar fazla ürün elde edildiği, ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu toplantıyı düzenleyen bakanımıza, müsteşarımıza, katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu

Vali Çifçti’nin ardından Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan konuştu.

Gerçekleşen toplantıda kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin sorunları ve bu işbirliğine ilişkin fırsatların ele alındı.

Toplantıya eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, üniversite rektörleri, vali yardımcıları ve yardımcıları, daire müdürleri ve kurum amirleri ile sanayiciler katıldı.

20130928aw000244_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler