Kalepark Vakıflar’ın oldu

 TRABZON Vakıflar Bölge Müdürlüğü Trabzon’daki kültür varlığı vakıflara tek tek sahip çıkıyor. Son dönemde Pazarkapı Mahallesi’ndeki 8 Direkli Hamam, Bedesten Çarşısı, Ganita’nın üst kısmında bulunan ve Trabzon’un en sayfiye yeri sayılan Kalepark’ın tapu

Kalepark Vakıflar’ın oldu

 

TRABZON Vakıflar Bölge Müdürlüğü Trabzon’daki kültür varlığı vakıflara tek tek sahip çıkıyor. Son dönemde Pazarkapı Mahallesi’ndeki 8 Direkli Hamam, Bedesten Çarşısı, Ganita’nın üst kısmında bulunan ve Trabzon’un en sayfiye yeri sayılan Kalepark’ın tapu kaydı vakıflar adına tescil edildi.
 
14 Bin M2’lik Vakıf Malı
VAKIFLAR Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, görevlerinin vakıf mallarına sahip çıkmak ve vakfedenlerin vakfiyeleri doğrultusunda faaliyet yapmak olduğunu belirterek, “Yaptığımız yasal zorunluluktur. Yasanın gereğini yerine getiriyoruz. Tamamı maliye hazinesine ait olan 14 bin 147 m2’lik Kalepark, Üçüncüzade Ömer Paşa Vakfı’na tapu edildi” dedi. 
 
Askeri Gazino Olarak Hizmet Veriyor
YASANIN net olduğunu belirten Yıldırımhan, “Hazine, belediye, özel idare veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf varlıkları her ne surette olursa olsun mazbut vakfına devrolunur” hükmü çerçevesinde devir işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırımhan, “Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Kalepark’ın kullanım şeklinde bir değişiklik olmayacak” dedi.
 
TRABZON Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Yasası'nın 30. maddesi uyarınca, Trabzon'da bulunan 3 kültür varlığını mazbut vakıflarına kattı. Pazarkapı Mahallesi’ndeki 8 Direkli Hamam ve Bedesten Çarşısı ile İskenderpaşa Mahallesi’ndeki Ganita'nın üst kısmında bulunan Kalepark’ın tapu kaydı, sahibi olan vakfın adına tescil edildi. 8 direkli Hamam Trabzon Belediyesi elindeyken Mazbut vakfı olan yani hamamın ilk sahibi 'Tavaşı Mahmut Ağa Vakfı'na, Bedesten Trabzon İl Özel İdaresi'ne kayıtlı iken Mazbut vakfı olan 'Gülbahar Sultan Vakfı'na, tamamı Maliye Hazinesi'ne ait olan 14 bin 147 m2 Kalepark Mazbut Vakfı olan 'Üçüncüzade Ömerpaşa Vakfı'na tapu edildi. Mazbut Vakfa tapu edilmesi demek bu üç tarihi yerin tamamen tapusunun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün himayesine geçmesi demek oluyor. Halen Maliye Hazinesi tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan ve askeri gazino olarak kullanılan Kalepark’ın kullanım şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacak. Mülk sahibi ise Maliye Hazinesi yerine, Vakıflar Genel Müdürlüğü olacak.
 
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, “Bizim görevimiz vakıfların bütün mülkiyetlerine sahip çıkmak, gelirlerini yükseltmek, vakfiyeleri doğrultusunda faaliyet yapmak ve yasal zorunlulukları yerine getirmektir. Bu konuda da yasanın gereğini yerine getirdik” dedi.    
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel