Kaldırım yıkama aracı hizmete girdi

Trabzon'da otomatik kaldırım yıkama aracının hizmet vermeye başladığı bildirildi.Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediyenin her geçen gün artan ve yenilenen araç parkına bir yenisini daha eklediği belirtildi.Açıklamada, Çevre ve Şehirci

Kaldırım yıkama aracı hizmete girdi

Trabzon'da otomatik kaldırım yıkama aracının hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediyenin her geçen gün artan ve yenilenen araç parkına bir yenisini daha eklediği belirtildi.

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği yarışmada Türkiye'nin en temiz şehri seçilen Trabzon'da, belediyenin çalışmalarına aralıksız devam ettiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Trabzon Belediyesi araç parkındaki araçların teknik özelliklerini geliştirerek hizmetin tasarruflu, hızlı ve verimli şeklide yerine getirilmesi yönünde adımlar atıyor. Son olarak Trabzon Belediyesi tarafından daha temiz bir Trabzon için imal edilen otomatik kaldırım yıkama aracı hizmet vermeye başladı. Trabzon Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce tasarlanan ve Belediye imkanları ile imal edilen aracın yıkama kısmı şoför tarafından kumanda edilerek kaldırımlar otomatik olarak 10 atmosfer basıncı su ile yıkanabilmektedir."

Aracın özellikleri ile Türkiye'de tek olduğu vurgulanan açıklamada, belediye tarafından imal edilen araç sayesinde bir günde 4 araç ve 12 personel ile yapılabilen kaldırım yıkama hizmetinin, bir araç ve bir personel ile yerine getirilebildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler