Kadırga Yaylasına ek ödenek!

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan ve ünü dünyaya yayılan Kadırga Yaylası’nın bağlantı yolu için İl Genel Meclisi ek ödenek çıkardı.Hem yayladaki üstü açık camii hem de otçu göçü şenlikleri ile dünyanın her yerinden turist çeken bölgedeki y

Kadırga Yaylasına ek ödenek!

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan ve ünü dünyaya yayılan Kadırga Yaylası’nın bağlantı yolu için İl Genel Meclisi ek ödenek çıkardı.

Hem yayladaki üstü açık camii hem de otçu göçü şenlikleri ile dünyanın her yerinden turist çeken bölgedeki yolun tamamlanması için 60 bin Lira ek ödenek çıkarıldı.
İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında görüşülen konunun oy birliği ile kabul edildiğini bildiren İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, ödeneğin Kürtün Köylere Hizmet Götürme birliğine gönderileceğini ve 500 metrelik kısmın bu ödenekle yapılacağını söyledi.

Çobanoğlu, talep edilen bölgede patlatmalı yol yapımı, kırıcı ile yol yapımı ve istinat duvarı işlerinin Kürtün Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yoluyla yapılacağını belirterek, “Tarihi bir geçmişe sahip ve önemli bir kültür turizm değerine sahip Kadırga yaylası bağlantı yolunda iyileştirme yapılarak, yol vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak standartlara kavuşturulacak” dedi. Çobanoğlu, Kürtün İl Genel Meclisi üyeleri Mesut Şen ve Yücel Yusufoğlu ise yapılacak yolun, ilçeye bağlı Bağlama ve Konacık köylerinin ortak kullanımında olan Arpaköy mevkiinden Kadırga yaylasına ulaşımı sağlayan bölüm olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler