Kadırga Şenlikleri gerçekleştiridi

 Trabzon ve Gümüşhane illerinin ortaklaşa kullandığı Kadırga Yaylası’nda yüzyıllardır yapılan ve çevresindeki 40’dan fazla obadan yöresel kıyafetleri ile gelen yaylacıların görsel şöleninin yer aldığı şenlikte, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişini

Kadırga Şenlikleri gerçekleştiridi

 

Trabzon ve Gümüşhane illerinin ortaklaşa kullandığı Kadırga Yaylası’nda yüzyıllardır yapılan ve çevresindeki 40’dan fazla obadan yöresel kıyafetleri ile gelen yaylacıların görsel şöleninin yer aldığı şenlikte, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin horonlara katılmasıyla birlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Kürtün Kaymakamı Abdüsselam Öztürk, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.

 

Şenliğin Cuma günü yapılması nedeniyle vatandaşlar Cuma namazlarını üzeri açık camide kıldı. Şenlikte konuşan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda,”Festivaller ve şenlikler kırgınlıklar ve üzüntülerin unutulduğu sevinçlerin paylaşıldığı günlerdir. Kadırga yaylamıza gelirken yolda sorunlar olduğunu gördük. Doğu Karadeniz için mastır planı hazırlandı.

 

Bu planla birlikte hizmetler koordineli bir şekilde gerçekleştirilecektir” dedi. Konuşmaların ardından yöresel sanatçıların eşliğinde gün boyu horon oynayan yaylacılar güzel bir gün geçirerek evlerine döndüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler