'Kadının emeği göz ardı edilemez'

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ''Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum'' dedi.  Vali Kızılcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk kad

'Kadının emeği göz ardı edilemez'

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ''Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum'' dedi.

 

Vali Kızılcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk kadınının, tarihin en eski dönemlerinden bugüne kadar toplumsal hayatın, millet ve devlet yapısının odağında yer aldığını, her dönem fedakarlıkların en güzelini gösterdiğini belirtti.

 

Cumhuriyetin kuruluşu ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kadınların, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu imkanlara kavuşmak ve bu doğrultuda modern Türkiye'nin kurulması için önemli misyon üstlendiklerini ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:

 

''İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitiminden itibaren kazanımlarında kadının emeği göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Bununla birlikte hayat boyu karşı karşıya kalınan olumsuzluklardan herkesten daha çok kadınlarımızın etkilendiği de ortadadır. Kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak da bilinen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir yaşam özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri, kadın emeğinin ve dayanışmanın öneminin vurgulandığı bir gün olarak, tüm dünya ülkeleriyle birlikte ülkemizde de kutlanmaktadır.''

 

Vali Kızılcık, dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için kadınların yürüttüğü çalışmaların daha çok desteklenmesi gerektiğinin bilinci içinde olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

''Gerek aile içinde, gerek sosyal hayatta birlikte hareket ederek hem kendimizi, hem toplumumuzu iyiye, güzele götürmenin haklı onurunu yaşayıp, paylaşmalıyız. Genel olarak baktığımızda kadınlarımızın daha üretken olduğunu görüyoruz ve bu gerçekten hareketle Trabzon'umuzda kadınlarımızın üretim, sosyal ve kültürel alanda daha aktif olarak yer alması gerektiği inancıyla bu yönde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel