Kadın erkek eşitliğine 'pedal'

Kadının şiddet, istihdam, eğitim gibi toplumsal alanda yaşadığı sorunların çözümünde kurumsal işbirliğinin gerekliliğini vurgulamak amacıyla kurulan Ordu Yerel Eşitlik Eylem Planı (Ordu Yeep) Çalışma Grubu tarafından kampanya başlatıldı."Ordu Hayatı Eşitl

Kadın erkek eşitliğine 'pedal'

Kadının şiddet, istihdam, eğitim gibi toplumsal alanda yaşadığı sorunların çözümünde kurumsal işbirliğinin gerekliliğini vurgulamak amacıyla kurulan Ordu Yerel Eşitlik Eylem Planı (Ordu Yeep) Çalışma Grubu tarafından kampanya başlatıldı.

"Ordu Hayatı Eşitliyor" adı altında düzenlenen kampanya kapsamında halka da açık bisikletli bir etkinlik düzenlendi.

Akyazı Mahallesi'nden başlayan etkinlikte yüzlerce bisikletli bir araya gelerek pedal çevirdi.

Etkinlik Şarkiye Mahallesi'nde ki İlkadım anıtı önünde sona erdi.

Burada kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan, Ordu Eğitim Kültür Sanat ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Meral Karakaya, "Artık kadın erkek eşit olsun ve bunun uygulamaya geçmesini istediğimiz için bir araya geldik" dedi.

Etkinliğin amacının bütün sivil toplum ve kamu kuruluşlarını bir araya getirmek olduğunu belirten Karakaya, "Etkinliğimiz içerisinde yüzlerce bisikletli arkadaşımız bir araya gelerek sesimizi duyurmaya çalıştık. İnanıyoruz ki sesimizi herkese duyurmuşuzdur" diye konuştu.

Etkinlik için neden bisikletin seçildiği anlatan Karakaya, "Çünkü bisiklet kentlerde eşitliğin ve demokrasinin simgesi haline gelmiştir. Bisiklet çevrecidir, doğa dostudur. Zengin fakir ayırımı yapmaz ve yayalara saygılıdır" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel