Kadastro'ya kızdı köyü satıyor!

Rize’de ilk kez kadastro giren 21 köyde orman arazileri işgal edildiği gerekçesiyle 500 parsel arazi mahkemelik oldu. Mahkeme masraflarını ödemekte güçlük çeken Eski Armutlu Köyü sakinleri köylerini satılığa çıkardı. Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçele

Kadastro'ya kızdı köyü satıyor!

Rize’de ilk kez kadastro giren 21 köyde orman arazileri işgal edildiği gerekçesiyle 500 parsel arazi mahkemelik oldu. Mahkeme masraflarını ödemekte güçlük çeken Eski Armutlu Köyü sakinleri köylerini satılığa çıkardı.

 

Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde 2010 yılı içerisinde başlayan kadastro çalışmalarında 21 köye ilk kez kadastro girdi. Kadastro ekipleri tarafından yapılan incelemede yaklaşık 500 parsel arazide orman alanlarına girildiği tespit edilirken, Pazar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bu arazi sahipleri hakkında dava açıldı.

 

Ardeşen ilçesi eski Armutlu Köyü’nde başta çay tarımında kullanılan arazilerin yüzde 60’ının orman arazisi olarak tespit edilmesi üzerine köylünün büyük bir kısmına dava açıldı.

 

Köy sakileri dava masraflarını karşılamakta güçlük çekince, köy muhtarı Ali Fuat Terzi köyü satma kararı aldıklarını açıkladı.

 

Terzi, yaptığı açıklamada, “1949 yılında yapılan haritalara göre tarım arazilerimizin yüzde 60’ı orman vasfına alındı. Davalık olduk. Mahkeme kararları ile icraya verildik. Mahkeme ve icra masrafları 1.2 milyon TL’yi buluyor. İcra Bedelleri ve Mahkeme masraflarını ödemek için kara kara düşünüyoruz. Köy halkı, köyü satılığa çıkarmayı düşündü. Biz de köyümüzü satmaya karar verdik. Rize’nin Ardeşen İlçesine bağlı Eski Armutluk Köyü satılıktır” dedi.

 

Öte yandan Rize’de 2009 yılında da ilk kez kadastro giren köylerde 203 parsel arazinin orman vasfında olduğu ancak tarım arazisi olarak kullanıldığı için yüzlerce kişi hakkında dava açılarak bu kişiler para cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler