Kaçırılan gazeteci için Trabzon'dan çağrı

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından Suriye’de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dışişleri Bakanlığı’na bir çağrıda bulunuldu.Yapılan açıklamada, Aygün’ün gazetecilik yaşamının önemli bir kısmını Gümüşhane v

Kaçırılan gazeteci için Trabzon'dan çağrı

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından Suriye’de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dışişleri Bakanlığı’na bir çağrıda bulunuldu.

Yapılan açıklamada, Aygün’ün gazetecilik yaşamının önemli bir kısmını Gümüşhane ve Trabzon’da geçirdikten sonra İstanbul’da görev yapmaya başladığı hatırlatıldı. Yapılan çağrıda “Buradaki başarıları ile bizleri gururlandıran, ülke çapında birçok ödülün sahibi olan gazeteci kardeşimiz, Milliyet Gazetesi foto muhabiri arkadaşımız Bünyamin Aygün, Suriye’de kaçırıldı.

Suriye’de iç savaş başladığından bu yana defalarca bu ülkeye giden, çarpıcı fotoğrafları ile Türk kamuoyu kadar dünya kamuoyunda da önemli erkler yaratan arkadaşımız, son olarak 20 küsur gün önce, El Kaide bağlantılı olduğu belirtilen muhalif bir komutanın çağrısına uyarak Suriye’ye gitti. Aradan 3 hafta geçmesine karşın ne yazık ki kendisinden haber alınamadı. Federasyonumuz, bağlı gazeteciler cemiyetleri ve arkadaşları olarak, oradaki varlık nedeni sadece insanları bilgilendirmek, tek silahı fotoğraf makinesi olan Bünyamin Aygün’ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Başta Sayın Başbakan, Dışişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı olmak üzere, ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılık ve önemi göstermesini, Aygün’ün sağ salim ailesine ve çocuklarına, çok sevdiği mesleğine kavuşturulması yolunda bütün olanak ve ağırlıklarını kullanmalarını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler