Kaçak sigara yolunda Elmaslı engel

Haber61 – Haber Servisi – Sigara fiyatlarına uygulanan sürekli zamlar ülke genelinde kaçak sigaraya rağbetin artmasına neden oldu. Başta Irak, Iran ve Suriye olmak üzere Gürcistan ve Ermenistan’dan ülkemize her gün 1 Milyon pakete yakın kaçak sigara sokul

Kaçak sigara yolunda Elmaslı engel

Haber61 – Haber Servisi – Sigara fiyatlarına uygulanan sürekli zamlar ülke genelinde kaçak sigaraya rağbetin artmasına neden oldu. Başta Irak, Iran ve Suriye olmak üzere Gürcistan ve Ermenistan’dan ülkemize her gün 1 Milyon pakete yakın kaçak sigara sokulmaya çalışılıyor. Bu sigaraların bir kısmı yakalanıyor bir kısmı ise tüm cabalara rağmen yakalanamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar komutanlığı, İçişleri bakanlığının yeni yöntemi ile birlikte kaçak sigaralarını yakalanmasında özel eğitim almış köpekleri devreye soktular.

Tütün Tespit Köpeği olarak adlandırılan bu köpekler otobüslerde zulalanmış tüm sigaraları ortaya çıkarıyor. Bu durumda sigara kaçakçılığı yapan kişilere zor durumlar yaşatıyor. Trabzon İl Jandarma Komutanlığında bu köpeklerde bir tane bulunuyor. Adı Elmas olan bu köpek Trabzon’da mesaiye başladı bile. Dün Arsin İlçe Jandarma Komutanlığının yapmış olduğu kaçak sigara uygulamasında durdurulan otobüslerde yolculuk eden şahısların valizlerindeki kaçak sigaraları da ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; Arsin ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri, Rize yönünden gelen yabancı otobüsleri durdurarak arama yaptı. Aramalarda N.K, adlı şahsın valizi içerisinde bulunan 500 adet kaçak sigaraya Elmas geçit vermedi. Gözaltına N.K, ilçe jandarma komutanlığına getirilerek hakkında yasa dışı yollardan ülkeye tütün maddesi sokulmaktan işlem yapıldı.

Haber : Şükrü Üçüncü 

20150404005532.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler