Kaçak avcılar bakın nasıl yakalanıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan ekip, sosyal medya üzerinden yayımlanan fotoğraf ve görüntüleri inceleyerek avlanması yasak türleri avladığı belirlenenlere ceza kesiyor.Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, T

Kaçak avcılar bakın nasıl yakalanıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan ekip, sosyal medya üzerinden yayımlanan fotoğraf ve görüntüleri inceleyerek avlanması yasak türleri avladığı belirlenenlere ceza kesiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Türkiye'de kaçak avcılığın önlenmesi için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Kaçak avcılık ve satılması yasak bazı hayvanların satışı konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Özyanık, "Yaban hayatını korumak ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak hepimizin görevidir. Gerçek avcılar da tabiat ile iç içe olan, tabiatı seven ve koruyan insanlardır" dedi.

Bazı kişilerin avladıkları hayvanlarla ilgili fotoğraf, görüntü ve bilgileri sosyal medya aracılığıyla paylaştığını belirten Özyanık, şöyle devam etti:

"Genel Müdürlüğümüz, sosyal medyada yayınlanan fotoğraf ve görüntüleri inceleyip kaçak avlananları tespit ederek idari cezalar uygulamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğüne, internet üzerinden ulaşan yavru sincap satışı ihbarı üzerine yapılan incelemeler sonucunda sincap satışı yapıldığı doğrulandı. Bunun üzerine av koruma ekiplerinin müdahalesi ile belirlenen kişilere Kara Avcılığı Kanunu ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde toplam bin 817 lira idari para cezası ile 300 lira tazminat uygulandı. Bu konuda en ufak bir tavizimiz olmayacak, çalışmalarımız aralıksız sürecek."

Özyanık, vatandaşların usulsüz avlanmalar konusunda son derece duyarlı olduğunu dile getirerek, "Vatandaşlarımız kaçak avcılık konusunda çok duyarlı, özellikle sosyal medya üzerinden gördükleri bu tür olayları bize bildiriyorlar, biz de gerekli işlemleri yapıyoruz. Ayrıca oluşturduğumuz bir ekip ile sosyal medya üzerinden kaçak olarak avladığı hayvanların resimlerini paylaşan kişileri tespit edip, bu kişilere cezai işlem uygulanmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel