Jandarma'dan tarihi operasyon!

Ankara İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, istihbarat çalışmaları sonucu M. K'nın ceylan derisi üzerine İbranice yazılı Tevrat'ı satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı. Güvenlik güçlerinin alıcı gibi davranarak iletişime ge

Jandarma'dan tarihi operasyon!

Ankara İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, istihbarat çalışmaları sonucu M. K'nın ceylan derisi üzerine İbranice yazılı Tevrat'ı satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı.

Güvenlik güçlerinin alıcı gibi davranarak iletişime geçtiği zanlı, söz konusu eser için 5 milyon dolar talep etti.

Eserin 2002'de Trabzon Müze Müdürlüğünce Tescile Tabii Taşınır Kültür Varlığı olarak bir şahıs adına tescil edildiği ve sahibinden zorla alındığına dair Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulduğunun öğrenilmesinin ardından düzenlenen operasyonda M. K. yakalandı. Operasyonda, 30, 5 metre uzunluğunda 34 santimetre eninde iki ucu ahşaba sarılmış ceylan derisi üzerine İbranice yazılı Tevrat ele geçirildi.

Açıklamada, jandarmanın benzer faaliyetlerine aralıksız olarak devam ettiği, tarihi mirasa sahip çıkmak adına üzerine düşen her türlü görevi yerine getirme gayreti içinde olduğu da kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler