İzin bitince yeniden silah altına alındılar!

 PKK tarafından Diyarbakır'da kaçırılan ve 229 gün sonra Kuzey Irak'ta serbest bırakılan 3 asker 20 günlük iznin ardından silah altına alındı. Şanlıurfalı erler Reşat Çeçan ve Hadi Gizli ile Mardinli er Ramazan Başaran, vatani görevlerini yaptıkları Trabz

İzin bitince yeniden silah altına alındılar!

 

PKK tarafından Diyarbakır'da kaçırılan ve 229 gün sonra Kuzey Irak'ta serbest bırakılan 3 asker 20 günlük iznin ardından silah altına alındı.
 
Şanlıurfalı erler Reşat Çeçan ve Hadi Gizli ile Mardinli er Ramazan Başaran, vatani görevlerini yaptıkları Trabzon, Bayburt ve Giresun'daki askeri birliklerine gidecekleri sırada içinde bulundukları yolcu otobüsünün Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında 6 Ağustos 2012'de PKK'lılar tarafından yolunun kesilmesi sonucu kaçırıldı. 
 
Örgütün Kuzey Irak kamplarında 229 gün rehin tutulan 3 asker, 5 kamu görevlisi ile birlikte 13 Mart günü serbest bırakıldı. Yaşadıkları olay nedeniyle 20 gün izin verilen 3 asker, izinlerinin bitiminin ardından birliklerine teslim oldu. 
 
"BİR OĞLUM ASKERDE, DİĞERİ DAĞDA, İKİSİNİN KARŞI KARŞIYA GELMESİNDEN ENDİŞELİYİM"
 
Şanlıurfalı asker Hadi Gizli kalan 12 aylık askerlik süresi için usta birliği olan Bayburt'a, Mardinli Ramazan Başaran kalan 8 aylık vatani görevini tamamlamak için Giresun'daki birliğine teslim oldu. 
 
Kardeşi 2 yıl önce PKK saflarına katılan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan ise annesi ile vedalaşıp babası Cemal Çeçan ile birlikte kalan 12 aylık vatani görevini bitirmek için Trabzon'a gitti. Oğlunu birliğine teslim eden baba Cemal Çeçan, "Çok duyguluyum. Bir oğlum askerde, diğeri dağda. İkisinin karşı karşıya gelmesinden endişe ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler