İyi çay demledi,500 kilogram çay kazandı

Rize’de düzenlenen iyi çay demleme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara toplamda 1 ton kuru çay hediye edildi.Rize Belediyesi Yaz Sporları Şenliği kapsamında Rize Ticaret Borsası tarafından organize edilen “iyi çay demleme ve sunum” yarışmasında dere

İyi çay demledi,500 kilogram çay kazandı

Rize’de düzenlenen iyi çay demleme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara toplamda 1 ton kuru çay hediye edildi.
Rize Belediyesi Yaz Sporları Şenliği kapsamında Rize Ticaret Borsası tarafından organize edilen “iyi çay demleme ve sunum” yarışmasında dereceye giren yarışmacılara bugün ödülleri verildi. Bugün Rize Ticaret Borsası Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde 1. olan Ayla Özgen’e 500 kilo, 2. olan Fevziye Dedecan’a 250 kilo, 3. olan Hakan Gökyıldız’a 150 ilo, 3. olan İsmail Baylazoğlu’na 50 kilo ve 5. olan Seçkin Memişoğlu’na 50 kilo kuru çay hediye edildi. Toplamda hediye edilen 1 ton kuru çayın maddi değeri ise 15 bin TL.
Yarışmada dereceye giren yarışmacılar, hediye çayları Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ellerinden aldılar.
Bakırcı burada yaptığı konuşmasında , “Türk çayının tanıtımı ve doğru çay demleme alışkanlığının oluşturulması için bu tarz etkinlikleri yaygınlaştırmamız gerekiyor. Son zamanlarda bu anlamda güzel çalışmalara imza atılıyor. 50’ye yakın çay tadımcısı yetiştirildi. Bu çalışmaların neticesinde çayımızın değeri hak ettiği yere gelecektir. Bugün 8-9 TL’den satılan çaylar gerçek değerine ulaştığında 40-50 TL’den alıcı bulacaktır” dedi.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yaptığı değerlendirmede, “Çay üretiminde kalitemizi en üst seviyelere taşımak için yaptığımız bir çalışma. Bu yıl ikincisini düzenledik. Rize Belediyemizin bize büyük katkıları oldu. Bundan sonra bu yarışmayı geleneksel hale getirerek bu değerli ürünümüzü daha doğru tanıtmayı ve doğru çay demleme alışkanlığını geliştirerek Türk çayını daha geniş alanlara ulaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Yarışmada birinci olan Ayla Özgen, birinciliği elde ettiği için mutlu olduğunu belirterek iyi çay demlemenin taktiklerini “İlk önce çayınız kaliteli olacak. Temiz bir su kullanacaksınız. Demlediğiniz çaya sevginizi katacaksınız. Bana birinciliği getiren çayı demlerken bir türkü mırıldandım. Çaya sevgimi de kattım” diyerek anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel