İtfaiyecilere kadınlardan destek

 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir Mescit'te çıkan yangını söndürmek için itfaiye erleri seferber oldu. İtfaiyecilere mahallenin kadınları da destek verdi. Özel bir mülk olan mescit tamamen kullanılmaz hale geldi.Yangın, bugün saat 13.30 sıralarında Murta

İtfaiyecilere kadınlardan destek

 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir Mescit'te çıkan yangını söndürmek için itfaiye erleri seferber oldu. İtfaiyecilere mahallenin kadınları da destek verdi. Özel bir mülk olan mescit tamamen kullanılmaz hale geldi.

Yangın, bugün saat 13.30 sıralarında Murtaza Mahallesi Pestilci Sokak No 33'de meydana geldi. Yüzyılı aşkın bir zamandır Diyanet'ten bağımsız hizmet veren Pestilci Mescidi'nin ahşap çatısında yangın çıktı.

Alevleri gören mahalle halkı, zaman geçirmeden itfaiyeye haber verdi. Olay yerine ulaşan Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Mecitteki yangını söndürmek kolay olmadı. İtfaiye ekiplerine mahallenin kadınları da yardım etti. İtfaiyenin hortumu patlayınca müdahale daha da güçleşti. Patlayan hortum bantla sarılarak tamir edildi ve yangına müdahale ara vermeden sürdü.

Yarım saat süren çalışmanın ardından yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasının ardından inceleme yapan itfaiyeciler, yangının, eskiyen elektrik hattından çıktığını belirledi. Mescidin sahibi İhsan Gökalp (50), Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş'e, Pestilci Mescit'inin kendilerine dedesinden kaldığını, yüzyılı aşkın bir süredir vatandaşlara Diyanet'ten bağımsız hizmet verdiklerini, yapının elektrik hattının çok eski olduğunu söyledi.

Yanan çatı parçalarının mescidin içine düşmesi büyük hasar oluşturdu, mescit kullanılamaz hale geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler