İşverenler eğitim seviyesi yüksek işçi arıyor

Ordu İŞKUR Müdür Vekili Recep Özcan, iş verenlerin eğitim düzeyi yüksek personel aradığını, kendilerine başvuru yapan kişilerin büyük çoğunluğunun ilköğretim ve lise mezunu olduğunu, bir mesleklerinin de olmamasından dolayı ihtiyaçları karşılayamadıkların

İşverenler eğitim seviyesi yüksek işçi arıyor

Ordu İŞKUR Müdür Vekili Recep Özcan, iş verenlerin eğitim düzeyi yüksek personel aradığını, kendilerine başvuru yapan kişilerin büyük çoğunluğunun ilköğretim ve lise mezunu olduğunu, bir mesleklerinin de olmamasından dolayı ihtiyaçları karşılayamadıklarını söyledi.
Ordu İŞKUR Müdür Vekili Recep Özcan, “Ordu’da ağustos sonu itibariyle 17 bin 200 kişi işsiz kaydı vardır. Yine ağustos sonu itibariyle 2 bin 800 kişi işe yerleştirildi” dedi.

“15 Mayıs 30 Haziran tarihleri arasında iş gücü piyasası talep araştırması yapıldı. Bu talep araştırmasında iş yerlerimizde işçi açığı yüzde 4 oranındadır” diyen Özcan, “Her yüz firmadan 100 çalışandan 4 tanesi açık durumdadır. Yine Ordu’da her yüz kişiden yüzde 23’ü burada da açık iş olduğu, iş verenlerimizden de yüzde 39’u işçi bulmakta zorluk çektiklerini söylediler” şeklinde konuştu.

Ordu’da en fazla açık Dikişi makinesi operatörü, beden işçisi, garson, satış danışmanı ve ütücü mesleklerinin olduğunu belirten Müdür vekili Özcan, “Bu iş yeri talep araştırmamızı bin 234 iş yerinde yaptık. Genel itibariyle Ordu’da hangi meslekte ihtiyaç ön plana çıktıysa bu alanlarda kurslar açarak bu temini sağlamaya çalışacağız. Ordu’da işsiz olarak kayıt yaptıranların ilköğretim ve lise mezunları çoğunluğunu oluşturmaktadır. İş başvurusunda bulunanlar 20 ile 34 yaş arasınıdır. İş arayanlar masa başı iş arıyorlar. Açık işlere baktığınızda ağır işlerdir buralara da genel olarak gidilmemektedir. İş gücü talebinde iş verenin aradığı vasıfta yeterli düzeyde eleman bulunmadığı için bu açığı kapatamıyoruz. Çünkü iş veren eğitim düzeyi yüksek istemektedir. Başvuranlarda çoğunluğu ise ilköğretim ve lise mezunudur. Bunlarında yüzde 80’i mesleği olmayanlardır” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel