İşte Karadeniz'in yeni gözbebeği

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’na yapılan yatırımlar sonuç verdi. 2 bin rakımlı yayla kış mevsiminde 30 bin ziyaretçiyi misafir etti.Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, 3 sene önce kış aylarında sadece 1 çobanın beklediği yaylada, yapılan kayak pisti v

İşte Karadeniz'in yeni gözbebeği

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’na yapılan yatırımlar sonuç verdi. 2 bin rakımlı yayla kış mevsiminde 30 bin ziyaretçiyi misafir etti.

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, 3 sene önce kış aylarında sadece 1 çobanın beklediği yaylada, yapılan kayak pisti ve yatırımlar ile Rusya ve Orta Doğu başta olmak üzere yerli ve yabancı turistleri misafir eder duruma geldiğini söyledi.

Hafta sonu tatilini geçirmek isteyenlerin Çambaşı Yaylası’nı her hafta doldurduğunu belirten Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, "Çambaşı Yaylası her yıl önemini arttırıyor. Her yıl yeni yatırımlara yenisi ekleniyor. Ordu'nun ve Karadeniz'in gözbebeği olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye'de denize en yakın kayak merkezi olma yolunda Çambaşı devam ediyor. Ortadoğu ve Rusya'dan pek çok kişi gelerek gözlemliyorlar ve haber veriyorlar. Her geçen gün sayı artıyor. Burayla ilgili otel soran, konaklama yeri soran veya otel yapmak isteyen girişimcilerde artıyor. 5 yıl, 10 yıl içerisinde Çambaşı gözde hale gelecek. Sadece kar festivali için 15 bin kişi geldi. Yollarımız açık. Kış boyunca dükkanlarımızda açık oldu. Kış mevsiminde ortalama her hafta 500 ile bin kişi ziyaretçi oldu. Yine 15 bin kişide öyle geldi. Toplamda 30 bin kişi kış mevsiminde ziyaret etti. 3 sene önceye göre kıyaslandığında çok büyük bir rakam. 3 sene önce Çambaşı Yaylası’nda kış mevsiminde sadece 1 bekçi kalıyordu. Şu anda kış mevsiminde 30 bin kişinin kaldığı, ziyaret ettiği bir yer haline geldi. Her geçen yıl bu sayı artacaktır" dedi.

20140213aw006120_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler