İşte Google'ın çılgın projesi

Google, ‘dünyanın her yerinden internete erişim’i hedefleyen projesi kapsamında, test amaçlı tasarladığı özel balonları Yeni Zelanda’da gökyüzüne bıraktı. ‘Dünyanın her yerinden internete erişim’ hedefiyle uygulamaya konulan Loon Projesi kapsamında, test

İşte Google'ın çılgın projesi
Google, ‘dünyanın her yerinden internete erişim’i hedefleyen projesi kapsamında, test amaçlı tasarladığı özel balonları Yeni Zelanda’da gökyüzüne bıraktı.
 
‘Dünyanın her yerinden internete erişim’ hedefiyle uygulamaya konulan Loon Projesi kapsamında, test amaçlı 30 özel balon Yeni Zelanda’nın güneyinden gökyüzüne bırakıldı. Bilgisayar, radyo anteni, yükseklik kontrol sistemi ve güneş panelleri gibi gereçlerle yüklü balonlar, dünyanın her yerinden internete erişimi sağlamayı amaçlıyor.
 
Dünyada 4 milyar 800 milyon insanın interneti olmadığını ifade eden Google yetkilileri, bu sistemle sadece bir anten kullanılarak internetin kullanılabileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel