İşte depremin bilançosu

Afet ve Acil Durum (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 266 kişinin panik nedeniyle yaralandığını açıkladı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.Açıklamada şu ifadeler kul

İşte depremin bilançosu

Afet ve Acil Durum (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 266 kişinin panik nedeniyle yaralandığını açıkladı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"70'e yakın artçı deprem var. Çözümü yapılan en küçük deprem 2,3... En büyük artçı deprem 5,5'tir. Deprem 40 saniye sürdü. 6.5 büyüklüğündeki bir deprem oldukça büyük bir deprem. Geniş bir alanda hissedildi. Deprem aktivitesi 7/24 takip edilmektedir.

HİSSEDİLME ORANI 7.0

Bu depremin şiddet olayı var. 6.5 büyüklüğü var. Şiddet yani hissedilme değeri var birde... Şiddet haritasına baktığımızda oran 7.0. Çanakkale’de hissedilen şiddet 5.0’dır.

HASAR VE CAN KAYBI BİLGİLERİ

Gökçeada’da bazı evlerde çatlak, metruk evlerde hasarlar var. 2 cami minaresinde hasar oluşmuştur. Bu depremden zaten büyük bir hasar beklememiştik. Çünkü deprem denizde oldu.

266 YARALI

Herhangi bir can kaybı yok. Panikten dolayı 266 vatandaşımız çok hafif yaralı. Panik nedeniyle ağır yaralı bir kişi vardır. Yaralı olan kişi Balıkesir-Edremit’te. Balkondan atladı ama durumu ağır.

BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR

Depremlerin önceden kestirilmesi mümkün değildir ancak büyük bir deprem beklenmemektedir.

İLETİŞİM SORUNU ŞU ANDA YOK

İlk anda iletişim sorunu yaşandı. Herkes telefona yükleniyor. Bu telefonlara yüklenilmesinden dolayı kısa süreli kesinti yaşandı. Şimdi öyle bir sorunumuz yok."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler